TURMERICUL–condimentul medicament

TURMERICUL-condimentul medicament

TURMERICUL–condimentul medicament

TURMERICUL–condimentul medicament.

In ultimul timp se aude din ce in ce mai des, in presa sau la televizor, despre beneficiile unor produse, cum ar fi sucul de NONI sau fructele de GOJI, despre care nu se stia prea multe pana acum. 

Mai putin insa se vorbeste despre proprietatile miraculoase ale unei plante folosite inca de mii de ani ca si condiment in tari ale continentului asiatic. Este vorba de TURMERICUL–condimentul medicament, o mica planta originara din India si a carei radacina formata din mai multi rizomi se foloseste pentru obtinerea condimentului numit “turmeric” dar si a extractului medicinal numit “curcumina”.

12036971_1471355199838809_919073456143257788_n

Ce proprietati are TURMERICUL–condimentul medicament:

Are proprietati antioxidante, anti-inflamatorii, antivirale, antibacteriene, antifungice, anticancerigene si ajuta in lupta cu boli ca diabet, alergii, artrita, Alzheimer, boli de inima si multe alte boli cronice. Prin calitatile lui deosebite este cel mai indreptatit sa fie inclus in categoria “superalimentelor”, adica a alimentelor cu reale beneficii pentru sanatatea noastra.

Vitamina D este un puternic potentator al activitatii sistemului nostru imunitar, iar studiile recente au aratat ca Vitamina D si TURMERICUL–condimentul medicament luate impreuna actioneaza sinergic in lupta impotriva infectiilor si inflamatiilor sistematice prin proprietatile lor antiinflamatorii si antioxidante.

Dar poate ca una dintre cele mai benefice proprietati ale TURMERICUL–condimentul medicament este capacitatea sa de a lupta impotriva dezvoltarii si extinderii celulelor canceroase. S-a demonstrat astfel ca inhiba proliferarea celulelor din tumori, scade inflamatiile, opreste procesul de transformare a celulelor normale in celule canceroase, inhiba sinteza unei proteine care pare a fi instrumentul formarii de tumori, ajuta corpul sa distruga celulele canceroase astfel ca acestea sa nu se mai raspandeasca in corp, ajuta la prevenirea dezvoltarii de vase de sange suplimentare care sa alimenteze celulele canceroase, fenomen cunoscut sub numele de angiogeneza.

Cum administram TURMERICUL–condimentul medicament:

15 ml (1 lingura) suc turmeric zilnic, pur sau diluat cu putina apa sau suc natural prospat de fructe neindulcit. De preferinta dimineata pe stomacul gol cu 15 – 30 de minute inainte de micul dejun daca nu exista o alta recomandare a medicului dumneavoastra curant.

Turmeric curcuma

Datorita proprietatilor sale multiple, TURMERICUL–condimentul medicament este folosit si ca gel antiinflamator care:
• Reduce frecventa si intensitatea disconfortului osteo-articular
• Protejeaza sistemul articular
• Sprijina mobilitatea persoanelor cu dureri articulare, musculare, spondiloza.

img_3123

Eu v-am scris doar despre o parte din multiplele beneficii ale TURMERICULUI, dar sper ca am reusit sa va atrag atentia si sa va provoc sa il folositi cat mai des.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


  preloader