ALIMENTATIA CORECTA – REMEDIU PENTRU MAJORITATEA BOLILOR

Alimentatia corecta tratament Laminine

ALIMENTATIA CORECTA – REMEDIU PENTRU MAJORITATEA BOLILOR

ALIMENTATIA CORECTA – REMEDIU PENTRU MAJORITATEA BOLILOR

Viata se hraneste cu viata

Iata motivul pentru care este recomandat sa alegeti alimente naturale integrale, in stare proaspata, legume si fructe crude, in sezon, nuci, seminte, germeni de plante, alge, ciuperci, in proportie de minim o treime din cantitatea de alimente consumate intr-o zi.

Legumele si fructele crude sunt alimente vii, bogate in enzime, minerale, vitamine, antioxidanti si alti fitonutrienti, fibre alimentare, apa de cea mai buna calitate, toate necesare sanatatii.

Studiile recente trag un semnal de alarma in privinta efectelor alimentelor moarte asupra generatiilor viitoare. Incepand cu rafinarea multor alimente, s-a inregistrat si o crestere accentuata a bolilor civilizatiei moderne. Niciun aliment procesat casnic sau industial, nu mai are valoare nutritiva, aduce doar calorii goale.

Alimentatia este un factor de risc major, care incepe sa fie luat in considerare de stiinta moderna.

 

Cauzele bolilor

Teoria Orientala sustine ca bolile sunt cauzate de elementele din mediul inconjurator, precum: vantul, frigul, umezeala, caldura, uscaciunea si focul si de factorii interni: placerea, furia, nelinistea, melancolia, tristetea, frica si groaza. Tratamentul nu se concentreaza numai asupra eliminarii toxinelor daunatoare, ci si asupra intaririi vitalitatii si a rezistentei organismului la boli.

Tratamentele Occidentale, pe de alta parte, adopta, in principal, un tratament paliativ localizat, care trateaza capul pentru dureri de cap si picioarele pentru durerile de picioare. Medicina Orientala cauta un tratament pentru tot corpul, prin ajustarea dezechilibrelor din organism care cauzeaza durerea de cap sau de picior. Tratamentul radical nu implica numai medicamente, ci si dieta si exercitii fizice in cadrul terapiei.

„Uciderea” germenilor cu medicamente sintetice puternice are beneficii nule in timp, deoarece exista intotdeauna mai multi germeni in mediul inconjurator care sa-l reinfecteze pe pacient, imediat ce medicatia a fost oprita. Singurele masuri care realizeaza un tratament permanent sunt corectarea afectiunilor interne de dezechilibru si toxicitate si permiterea ca boala sa-si urmeze evolutia, in primul rand. Atunci cand acest lucru este realizat, toate simptomele vor disparea complet. 

In volumul Food Is Your Best Medicine, dr. Henry G. Bieler, care poate fi considerat a fi un „Hipocrate modern”, ajunge la trei concluzii de baza referitoare la boli, bazate pe 50 de ani de experienta clinica:

“Prima este aceea ca bolile nu au ca agent cauzativ principal germenii. In schimb, cred ca boala este cauzata de o toxemie care are ca rezultat afectarea sau anularea functiilor celulelor, inlesnind, astfel, multiplicarea si atacurile germenilor. A doua concluzie la care am ajuns este aceea ca, aproape in toate cazurile, folosirea medicamentelor pentru tratarea pacientilor e daunatoare. Medicamentele pot produce efecte secundare grave si, uneori, pot chiar sa dea nastere unor noi boli… A treia concluzie la care am ajuns este aceea ca bolile pot fi vindecate prin folosirea corecta a alimentelor adecvate”.

Louis Pasteur a descoperit ca maladiile infectioase erau provocate de microorganisme, plasand vina pentru boli in exclusivitate asupra factorilor externi, absolvind, astfel, pacientul de orice responsabilitate pentru starea sa de sanatate.

Cauza bolilor este patologia celulara cauzata de starile interne de toxemie, mai ales ca urmare a obiceiurilor alimentare incorecte.

Mancatul nu ar trebui sa devina doar un simplu aport alimentar, asa cum oamenii moderni l-au inteles in graba lor. Mancatul este o activitate placuta si plina de bucurie, caci hranirea este cea ma importanta necesitate fiziologica.

Aceasta inseamna ca pacientul este responsabil pentru propria sa stare de sanatate si ca trebuie sa si-o corecteze, in principal, prin autodisciplina – fapt pe care oamenii moderni detesta sa-l accepte si cu atat mai putin sa-l puna in practica.

Corpul are propriul mecanism de reparatii, care are capacitatea fizica de a regenera celulele proprii deteriorate.

Acest mecanism de reparatii functioneaza bine atunci cand suntem tineri, dar incetineste odata cu varsta. Imaginati-va imbunatatirea sanatatii dumneavoastra care nu se deterioreaza cu timpul, ci se bucura de rezistenta fizica, mentala si emotionala mare. Laminine este produsul care reactiveaza CELULELE STEM, celule ce contribuie la insanatosirea persoanei care urmeaza un tratament cu acest produs. Datorita calitatilor dovedite clinic, Laminine a fost inscris in “DICTIONARUL MEDICAL AMERICAN, „PHISICIANS’ DESK REFERENCE”, cartea de capatai a medicilor americani, ca un produs de varf al medicinii alternative. (Click aici)

Exista insa medici care au inteles rolul nutritiei in cauzele bolilor, stiu efectele tratamentelor alopate, dar si cele alternative si ajuta pancientii sa inteleaga/descopere cauzele bolilor lor.  Aceasta este cheia pentru deblocarea usii catre o mai buna sanatate, imbunatatirea performantelor mentale, fizice si emotionale si o viata mai echilibrata si mai buna. Un exemplu este constientizarea cauzelor cancerului, boala care prospera in Occident mai mult decat in orice alta parte a lumii. Sugerarea unui regim alimentar pe baza de alimente crude, cu folosirea unor suplimente care sa contina vitamina B 17, Graviola, Resveratrol, Laminine, ajuta la vindecarea corpului.

Omul modern nu constientizeaza ca principala cauza a starii sale este neglijenta de a se proteja prin masuri preventive. O astfel de atitudine nu poate duce niciodata la sanatate si longevitate. 

 

Asocierea corecta a alimentelor 

 

 

PesteOuaCarneBranzeturiOrez/Paste fainoaseLegumeLeguminoase
OuaNuDaNuNeutruNeutruDaNu
CarneNuNuDaNuNuDaNu
PesteDaNuNuNuDaDaNu
BranzeturiNuNeutruNuDaDaDaNu
Orez/Paste fainoaseNeutruNeutruNuDaDaDaDa
UleiDaDaDaDaDaDaDa
LegumeDaDaDaDaDaDaDa
LeguminoaseNuNuNuNuDaDaDa
Nuci, seminteNeutruNeutruNeutruNeutruDaDaNeutru
FructeNuNuNuDaNuNuNu

 

Alimentatia corecta – masuri preventive

Cand alegeti alimentele pe care le veti manca, faceti de fapt, alegeri de viata sau de moarte!

Alimentele procesate sunt extrem de gustoase, aratoase, dar nu ne hranesc, iar organismul se afla intr-o stare de carenta nutritionala pe fondul careia se dezvolta bolile civilizatiei moderne (boli cardiovasculare, diabet, cancer). 

 

Va recomandam filmul documentar Toxic – dr. Gheorghe Mecinicopschi

Alimentatia corecta nu presupune renuntarea definitiva la carne, ci stabilirea unui raport corect al alimentelor din meniul  zilnic, astfel incat carnea sa nu constituie mai mult de 10-15%, iar produselor de origine vegetala sa le revină 89-90%. Motivul pentru care carnii ii este atribuit un procent atat de mic in meniul zilnic este faptul ca organismul nostru consuma prea multa energie pentru digerarea acesteia. Consumul de carne duce la imbatranirea prematura a corpului,  de aceea este recomandat sa inlocuim carnea cu pestele care se digera mult mai repede. Alimentatia corecta este primul pas catre o viata lunga si sanatoasa!

Renuntarea la obiceiurile alimentare nesanatoase, la alimentele de tip fast-food, la preparatele bogate in grasimi, la consumul excesiv de cafea si alcool si trecerea la alimentatia corecta, adica la ceea ce natura ne ofera cu generozitate: fructe si legume proaspete, sucuri naturale, lactate si alimente preparate termic intr-un timp cat mai scurt, astfel incat produsul final sa nu piarda din proprietatile benefice (vitamine si saruri minerale) sunt calea catre o viata sanatoasa.

Consumul de apa are un rol foarte important in programul de nutritie/alimentatia corecta, deoarece apa hidrateaza membranele mucoase, sporeste imunitatea si protejeaza organismul de virusi. Este recomandat sa se consume cate 500 ml de apa inainte de micul dejun, pranz si cina.

Daca invatati sa consumati alimente sanatoase, veti fi sanatosi nu doar voi insiva, ci si generatia urmatoare!

 

Surse:

http://www.secretulcunoasterii.ro

„Parinti altfel cu copii de la -1 la 10 ani” – prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi

 

Share this post


  preloader