NU există dietă minune anticancer

dieta ketogenică in cancer

NU există dietă minune anticancer

Nu există dietă minune anticancer, dar tratamentul pentru cancer trebuie completat cu un alt stil de viață, asta însemnând și schimbarea dietei. dieta ketogenică

Având în vedere rata de creștere a cancerului, oamenii au început să se preocupe de sănătatea lor și să caute terapii pentru tratament. Indiferent dacă cineva alege terapii convenționale, naturale sau mixte este esențial să existe un plan de acțiune privind nutriția pentru a optimiza capacitatea organismului de a lupta împotriva cancerului.

 

Ce dietă alegem?

 

Un plan de nutriție pentru combaterea cancerului, combină o dietă bazată pe plante cu dieta ketogenică. O dietă bazată pe plante poate fi eficientă pentru a lupta împotriva cancerului, deoarece numeroși compuși ai plantelor s-au dovedit a acționa pe diferite căi în organism pentru a reduce evolutia cancerului.

Curcumina este un exemplu de compus vegetal cu beneficii terapeutice care oferă organismului premisele de a depași boala. Curcumina este compusul activ din turmeric. Acetogeninele din Graviola sunt un alt exemplu de produs vegetal. Pelinita este un alt produs autohton premiat pentru beneficiile sale în lupta cu boala.

dieta ketogenică

Deși există anumite beneficii ale dietei vegane, există numeroase potențiale riscuri pentru sănătate asociate cu o dietă vegană. Aceste riscuri includ deficiențe de vitamine B12, D (care este foarte important in cancer), calciul, acidul gras omega 3, minerale, dereglarea glicemiei, creșterea frecventei tulburarilor anxioase si depresive.

Din aceste motive, este recomandat să se includă în dietă cantități limitate de produse animale.

Persoanele care au reusit să tină dieta ketogenică timp de peste 3 luni, au prezentat o ameliorare a starii generale de sănătate și o reducere a dezvoltarii tunorale. Dupa numai 24 ore de la începerea acestei diete, organismul intra într-o stare de cetoza, ce afecteaza metabolismul celulelor canceroase.

O dieta bogată în zahar, bogată în carbohidrati alimentează celulele canceroase sursa lor preferată de combustibil, în timp ce o dieta ketogenică privează celulele canceroase de sursa de combustibil preferată.

Persoanele care sunt diagnosticate cu diabet pot dezvolta cetoacidoză pe pacursul dietei ketogenica, o afectiune care pune in pericol viața. In timpul dietei ketogenice cantitatea de minerale (seleniu, cupru si zinc) este deficitară și ar trebui suplimentată.

Planul de nutriție trebuie utilizat ca adjuvant la metodele avansate de vindecare ale cancerului.

 

Ce este dieta ketogenică?

 

Dieta ketogenică presupune un aport ridicat de grăsimi (75%), aport moderat de proteine (20%) și aport redus de carbohidrați (5%). Astfel, organismul este obligat să ardă grasimile și nu glucoza pentru a produce energie.

Dieta ketogenică poate fi utilă dintr-un principiu: celula canceroasă este avidă după glucoză și asa localizam cancerul, folosind fluordeoxiglucoza cu PET-CT, pentru că ea având un metabolism ridicat captează cel mai bine glucoza.

Celulele sănătoase au capacitatea de a utiliza zaharuri (ex glucoza) sau cetone (produse de metabolismul grasimilor) ca sursa de energie. Celulele canceroase nu au aceasta capacitate, ele supravietuind doar cu glucoză.

O dietă pe bază de plante ketogenică pregătește organismul să utilizeze grăsimi pentru combustibil, atenuând mecanismele care permit creșterea cancerului.

Raportul este 4:1 grasime la carbohidrați + proteină, fiind o dietă care se concentrează pe “grasimi bune” cum ar fi uleiul extravirgin de cocos, măsline, de in, nuci, seminte crude, avocado și ouă, în timp ce “grasimile rele”, cum ar fi grasimile trans și laptele ar trebui evitate.

Acest raport se realizează prin excluderea alimentelor foarte bogate în carbohidrați, cum sunt fructele și legumele bogate în amidon, pâinea, pastele, cerealele și zahărul și creșterea consumului de alimente bogate în grăsimi cum sunt nucile, smântâna și untul.

Dieta ketogenica cancer

Dieta ketogenică este deosebit de eficientă atunci cand este combinată cu perioade de post intermitent. Postul creste producția de cetone și poate înfometa celulele canceroase.

Rolul dietei ketogenice este de a priva celulele canceroase de glucoza și a susține procesele de respirație mitocondrială in țesuturile sănătoase.

 

Câtă proteină se recomandă?

 

O alimentație bazată în principal pe alimente de origine animală, cum ar fi carnea, laptele și alte produse lactate, generează o cantitate mare de proteine defecte, adică gunoi.

Toți purtăm în celule o cantitate mare de astfel de gunoi, care nu a fost descompus complet. Pe masură ce îmbătranim, aceste resturi se acumulează și, ca în orice groapă de gunoi devin toxice.

Consumul total de proteine ​​este o componentă importantă a dietei in cancer. Consumul excesiv de proteine ​​poate duce la stimularea nivelurilor de insulină și la transformarea proteinei în glucoză.

Restricționarea consumului de proteine ​​la 0,5 g / kg corp este o măsură necesară pentru a reduce evoluția cancerului.

Pentru persoanele care consumă această cantitate redusă de proteine, este important să se hidrateze corespunzator pe tot parcursul zilei (35 ml/kg corp/zi), de preferat cu apa alcalină, să crească aportul de grăsimi și să crească conținutul total de legume pentru creșterea fibrei.

 

Alimentele care luptă împotriva cancerului

 

 • Fructe de pădure, acai, aloe, mere, struguri
 • Legume: morcovi, usturoi, ceapă, rosii, sfecla rosie, vinete, ciuperci terapeutice
 • Ceaiul verde
 • Legume cu frunze verzi, pătrunjel, telina, crucifere (broccoli, rucola, varza, conopida, gulia, ridichiile, napul, hreanul, mustarul, nasturelul)
 • Germenii
 • Plantele medicinale, oregano, busuiocul, rozmarinul, ciulinul, pelinita, Curcuma/Turmericul, Graviola;
 • Alge: spirulina si chlorella
 • Supa de osoase și colagen
 • Ouăle din pasari crescute pe pășuni sunt unul dintre cele mai complete alimente disponibile
 • Carnea organelor, în special inima și ficatul. Aportul recomandat de carne de organe este de numai una până la două ori pe săptămână.
 • Acizi grasi omega-3 și scăderea consumului de grăsimi omega-6. Cele mai bune surse de acizi grași omega-3 sunt somonul, sardinele, hamsiile, heringul, codul capturat în sălbăticie și tonul. Suplimentele de ulei de pește sunt, de asemenea, o sursă bună de acizi grași omega-3.

 

Alegerile alimentare, eliminarea sau diminuarea factorilor de stress, expunerea la radiații, poluanți, UV, practicarea unor activitați fizice adecvate varstei, evitarea tutunului și alcoolului, dar mai ales evitarea încărcăturii emoționale negative, duc la diminuarea sanselor de de apariție și dezvoltare a “bolii cu o mie de fețe”.

Indiferent de ce dieta alegem, suplimentarea oxigenarii celulare este importantă, deoarece diminuează efectele bolii, mai ales la persoanele care urmează radioterapia unde sunt afectate și tesuturile sănătoase.

Împreună cu comunitățile oncologice putem să informăm și să încurajăm alegerile alimentare sănătoase pentru a se evita și trata cancerul, astfel încat să trăim o bătrânețe sănătoasă.

Share this post


  preloader