Ce beneficii iti aduce consumul de fructe Acai?

Fructul Acai

Ce beneficii iti aduce consumul de fructe Acai?

Acai este unul dintre cele mai sanatoase fructe oferite de natura.

 

Fructul Acai este  plin de antioxidanti, aminoacizi și acizi grasi omega – toate lucrurile de care aveți nevoie pentru a ramane sanatosi si energizati!

Acai este considerat drept un „superfruct”, datorita valorilor nutritionale si a beneficiilor miraculoase pentru sanatate. Acest fruct este foarte bogat in antioxidanti (peste 70%), aminoacizi, acizi grasi, fibre, vitaminele B1, B2, B3, C si E, calciu si potasiu. Mai mult, acai este o buna sursa de antocianine. Ajuta la prevenirea bolilor de inima, hipercolesterolemie, probleme digestive, imunitare si de greutate, creste energia si vitalitatea.

 

Fructul Acai – origine

 

Fructul Acai  (Euterpe oleracea) provine de la palmierii acai care cresc in padurile tropicale amazoniene din Brazilia, unde clima umeda ii permite dezvoltarea in cele mai bune conditii. Este considerat cel mai puternic fruct din Amazon. Acai are o culoare violet închis

In Brazilia, acai este numit si “Beauty Berry” (“Fructul Frumusetii”) pentru ca are o serie de compusi activi naturali care aduc beneficii minunate organismului si care au caștigat lumea.

Fructul Acai

Palmier Acai

Fructele de acai au un gust unic, seamana cu fructele de padure iar aroma lor usoara poate fi comparata cu ciocolata amaruie gustoasa! Fructul se aseamana ca marime cu afinele si contine 95% seminte care se indeparteaza pentru obtinerea sucului. Din cauza ca sunt perisabile, fructele proaspete de acai pot fi cumparate numai in Brazilia. Modalitatea prin care si noi putem consuma acai este sucul. Datorita lipsei de zahar si acid, sucul de acai trebuie procesat rapid, deoarece se va oxida si isi va schimba culoarea din purpuriu in maro, dar isi va pierde si substantele nutritive.

Fructul acai contine de 10 ori mai multi antioxidanti decat strugurii si de 2 ori mai mult decat afinele si rodiile. O ruda exotica a afinelor si merisoarelor, fructul de acai contribuie la prevenirea afectiunilor asociate cu oxidarea celulara, dar prezinta si numeroase alte efecte benefice pentru sanatatea organismului uman.

Descoperit de peste 400 de ani, acest fruct este considerat in prezent ca fiind cel mai sanatos aliment de pe pamant, apreciat chiar de doctorul nr 1 al planetei, Dr. Oz!

Teste din America au dovedit ca urmand o cura cu fructe Acai Berry, peste 40% din celulele cancerigene pot fi distruse.

Contine de 20 de ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu si energizeaza organismul in mod natural.

Fructul Acai

Fructul Acai

Fructul acai, 10 beneficii importante pentru sanatate

 

  1. O inima sanatoasa. Numeroase cercetari au demonstrat ca fructele de acai contin cantitati mari de antocianine, un antioxidant vegetal care reduce nivelul colesterolului in sange. Mai mult, fructul de acai este bogat in steroli vegetali. Acestia au rol protector asupra celulelor inimii, prevenind formarea de cheaguri de sange, imbunatatind astfel circulatia sanguina.

 

  1. Efect antibacterian, antiviral si antiparazitic. Extractul de acai ajuta in lupta impotriva infectiilor virale si parazitice, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Federala din Rio de Janeiro.

 

  1. Ideal in curele de slabire.

    Fructul acai ne ajuta sa slabim si sa mentinem o greutate sanatoasa. – Pentru că Acai este bogat în fibre, antioxidanți și vitamine, Acai este cunoscut pentru a reduce pofta de mâncare, ceea ce duce la scăderea în greutate. Fructele de acai reduc efectele negative ale unei diete bogate in grasimi, potrivit unui studiu de laborator pe muste. Dieta cu sucul Acai Acerola este considerata la momentul actual, unul din cele mai apreciate regimuri alimentare descoperite pana in prezent, atat pentru slabire cat si pentru intarirea organismului.

 

  1. Confera stralucire pielii si elimina toxinele. Uleiul de acai este ideal pentru o piele frumoasa si sanatoasa, datorita continutului ridicat de antioxidanti. De asemenea, uleiul de acai este o alternativa naturala pentru produsele de ingrijire a pielii bazate pe chimicale. Totodata, consumate ca aliment, fructele de acai ofera pielii tale stralucire. Brazilienii consuma de secole fructele de acai pentru a trata bolile de piele.

 

  1. Ajutor pentru dereglarile digestive. Consumul de acai ajuta sistemul digestiv sa se mentina curat si sa functioneze normal. Fructele au efecte detoxifiante si sunt o sursa importanta de fibre alimentare.

 

  1. Rol anti-alergenic. Fructul acai are proprietati anti-inflamatorii care pot preveni raspunsul inflamator asociat rectiilor alergice.

 

  1. Sanatate celulara imbunatatita. Antocianinele care se regasesc din belsug in fructele de acai joaca un rol important in mecanismul de protectie celulara. Ele ajuta celulele sa ramana puternice impotriva atacurilor radicalilor liberi.

 

  1. Ajuta la prevenirea cancerului.   

    Fructul de acai are un continut ridicat de vitamina C si acid elagic, o combinatie imunostimulatoare care s-a dovedit eficienta in limitarea cresterii cancerului. Polifenolii extrasi din fructele de acai pot reduce inmultirea celulelor de cancer cu pana la 56-86%, potrivit unui studiu publicat de Jurnalul de Chimie Agroalimentara.

 

  1. Are efect anti-imbatranire. Datorita continutului extrem de ridicat de fitochimicale (antioxidanti), fructele de acai pot contribui la incetinirea sau inversarea procesului de imbatranire cauzat de inflamatii sau oxidarea celulelor.

 

  1. Un excelent energizant. Extractul de acai creste nivelul de energie si putere si poate ajuta la combaterea oboselii si epuizarii. Mai mult, potrivit unor studii, acai imbunatateste functiile mentale, prevenind si dezechilibrele mentale la femeile cu menopauza.

Toate beneficiile de mai sus, combinate cu grăsimi sănătoase, proteine, minerale și substanțe nutritive esențiale, fac ca Acai  să fie unul dintre cele mai puternice superalimente.

Acai Acerola suc 100% natural – supliment dedicat persoanelor care vor sa scape de grasimea nedorita de pe intreg organismul.

 

Acai acerola suc 100% natural – Ingrediente:

  • piure de acai (Euterpe oleracea, 70%)
  • piure de acerola (Malpighia glabra, 30%)

 

*din agricultura ecologica

Aceasta suc natural, din fructe de acai si fructe de acerola, este extrem de sanatos. Acerola (Malpighia glabra), cunoscuta si sub numele de visina de Barbados, visina tropicala sau cireasa portoricana, este un arbust sau pom mic peren subtropical, fructele sale au un continut remarcabil de vitamina C.

 

Comparativ cu 100 g de portocale care contin 50 mg vitamina C, aceeasi cantitate de acerola contine de la 1.500 pana la 5.000 mg.

 

Fructul de acerola mai contine si provitamina A, magneziu, niacin, acid pantotenic, potasiu, vitamina B1 si B2.

Sucul de Acai Acerola imbina nutrientii si calitatile celor doua fructe tropicale avand efecte benefice in curele de slabire, accelereaza digestia, combate constipatia, avant si un efect antioxidant de exceptie, protejand astfel celulele de radicalii liberi.

 

Mai mult, este adjuvant in afectiuni precum: dislipidemii, ateroscleroza, hipertensiune si alte boli cardio si cerebro-vasculare, diabet zaharat, artrita, boli autoimune.

 

Mod de administrare Acai acerola suc 100% natural:

 

Se recomanda consumul a 20 – 30 ml, de 1-2 ori pe zi. De preferat inainte de mic dejun si pranz in functie de varsta, greutate si starea fizica generala.

Ca regula generala, daca sucul nu are culoarea purpuriu inchis, este oxidat si nu are proprietati benefice pentru organism.

 

Contraindicatii. Sucul Acai Acerola nu se recomanda persoanelor cu pietre la rinichi sau guta. 

Share this post


  preloader