Fin VitaD3tabs (150 tbl) – Vitamina D pentru ingrijirea oaselor, muschilor si danturii
Vitamina-D-pret-vegetarian-VitaD3tabs

Fin VitaD3tabs (150 tbl) – Vitamina D pentru ingrijirea oaselor, muschilor si danturii

92.00 lei

  • Vitamina D este recomandata pentru a suplimenta necesitatile zilnice in special la seniori, femeile aflate la menopauza, sportivi, vegetarieni, tineret in crestere;
  • contribuie la absorbţia normală şi utilizarea de calciu şi fosfor;
  • ajută la menţinerea nivelului optim de calciu în sânge, acesta are un efect benefic asupra menţinerii sănătăţii oaselor şi dinţilor;
  • contribuie la activitatea musculară corectă, este implicat în procesul de divizionare celulară,  este necesar pentru creșterea si dezvoltarea normală a oaselor la copii, important pentru funcţionarea sistemului imunitar.
  • Descriere

Descriere

VitaD3tabs conţine vitamina D3, aceasta este izolată din lanolină, care se găseşte în lâna de oaie. (Vitamina D pret)

Vitamina D contribuie la absorbţia normală şi utilizarea de calciu şi fosfor, ajută la menţinerea nivelului optim de calciu în sânge, acesta are un efect benefic asupra menţinerii sănătăţii oaselor şi dinţilor. (Vitamina D pret)

Contribuie la activitatea musculară corectă, este implicat în procesul de divizionare celulară, este necesar pentru creșterea si dezvoltarea normală a oaselor la copii, important pentru funcţionarea sistemului imunitar.

Vitamina D este necesară în lipsa pe termen mai lung a razelor solare, potrivit în timpul lunilor de iarnă, util în zonele cu inversiune şi smog(Vitamina D pret)

Administrarea de vitamina D este recomandată pentru a suplimenta necesităţile zilnice de exemplu la seniori, femeile aflate la menopauză, sportivi, vegetarieni, tineret în creştere.

 

Vitamina D pret vegetarian VitaD3tabs

Vitamina D pret vegetarian VitaD3tabs

 

Fin VitaD3tabs – parametri

Conţinutul de substanţe active:Conţinut de substanţe active în 1 tabletă: 25 μg vitamina D3.
Ambalaj:150 tablete
Doza recomandată:1 tabletă pe zi, dimineaţa cu mâncare.
Instrucţiuni de utilizare:Suplimentul alimentar nu este recomandat copiilor până la vârsta de 3 ani. Suplimentul alimentar nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat. A se păstra la temperaturi sub 25°C. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. A nu se depăși doza zilnică recomandată.
  
Producător:Hankintatukku Oy, Lehtolankatu 18, FI 03600 Karkkila, Finland

 

Fin VitaD3tabs nu contine lactoza, gluten, indulcitori si nici drojdie.

 

Vitamina D pret – beneficii

Vitamina D ajută la o mai bună absorbţie a calciului din alimente.

În cazul vârstnicilor, o doză zilnică de vitamina D ajută la prevenirea fracturilor şi împiedică fragilizarea oaselor, iar la copii ajută la dezvoltarea armonioasă a sistemului osos şi la prevenirea rahitismului, afecţiune ce se manifestă prin arcuirea picioarelor, genunchi mari şi oase fragile, predispuse la fracturi.

Pe de o parte, există posibilitatea ca suplimentarea dietei cu vitamina D să ţină la distanţă diabetul tip 2, iar pe de altă parte excesul de grăsime corporală, simptom caracteristic pacienţilor cu diabet, poate determina scăderea nivelului de vitamina D în organism.

E demonstrat ştiinţific că la persoanele obeze nivelul de vitamina D este unul extrem de scăzut.

Grăsimea ţine pe loc vitamina, căreia nu îii dă voie să ajungă în organism şi să-şi facă treaba.
Nu este totuşi evident dacă obezitatea este un factor pentru lipsa de vitamina D sau invers.

Însă un studiu restrâns arată că persoanele care urmează o dietă restrictivă caloric şi iau în paralel vitamina D pot slăbi mai uşor şi mai rapid.

Există dovezi concrete că vitamina D poate fi un ajutor de nădejde în prevenirea şi tratarea multor forme de cancer, cel de colon, de sân sau de prostată.

De asemenea, nivelurile scăzute de vitamina D ar putea contribui la apariţia declinului cognitiv specific îmbătrânirii.

În schimb, un nivel crescut de vitamina D poate creşte riscul de cancer pancreatic, dacă nu urmăm un regim alimentar echilibrat, nu ne păstrăm greutatea în limitele normale şi cădem pradă sedentarismului.

Vitamina D joacă un rol esenţial în dezvoltarea şi funcţionarea cerebrală, iar studiile confirmă că administarea dozelor crescute de vitamina D sunt asociate cu o ameliorare vizibilă a simptomelor depresiei.

 

Surse de vitamina D

În sezonul estival, acest lucru este uşor de obţinut dacă pur şi simplu ne expunem la soare timp de minimum 15 minute pe zi.

Bineînţeles, protejaţi de crema solară şi pălărie, pentru a evita insolaţia.

În sezoanele mai puţin insorite, vitamina D poate fi obţinută din alimente.

Cele mai bogate surse naturale sunt: somonul, macroul, tonul, sardinele, gălbenuşul de ou, ficatul de vită, cerealele, nucile, merele, lactatele etc.

 

Carenţa de vitamina D

Factorii de risc sunt: vârsta de peste 50 de ani, pielea închisă la culoare, locuitorii din ţările nordice, eşti supraponderal, obez sau ai fost supus unei intervenţii de bypass gastric, ai alergie la lactate şi suferi de afecţiuni hepatice ori digestive precum boala Crohn sau boala celiacă.

După cunoasterea factorilor de risc, vom şti că lipseşte vitamina D dacă: vor aparea dureri frecvente de oase, prezentam slăbiciune musculară, avem probleme cu vederea, ne este somn în timpul zilei, obosim repede, ne este sete tot timpul etc.

 

Finclub

 

  preloader