Cum putem preveni TOATE ”bolile civilizației” = boli degenerative ale stilului de viață!

Scala ORAC

Cum putem preveni TOATE ”bolile civilizației” = boli degenerative ale stilului de viață!


Scala ORAC. Cele mai puternice 50 alimente antioxidante

Scala ORAC. Antioxidantii sunt compusi naturali care protejeaza organismul de pericolul radicalilor liberi.

Radicalii liberi sunt atomi sau grupuri de atomi care (daca nu sunt tinuti sub control de antioxidanti) afecteaza celulele, sistemul imunitar si pot duce la diverse boli, precum cele de inima, la cancer sau alte boli degenerative.

 

Specialistii au stabilit o masura a puterii anti-oxidante a unor vegetale, numita Scala ORAC (oxigen radical absorbance capacity = capacitatea de absorbţie a radicalilor liberi ai oxigenului), în funcţie de cantitatea de anti-oxidanţi care este conţinută în diverse plante.

 

Pentru a se menţine într-o formă deplină de sănătate, dar și pentru a NU face cancer, un om trebuie să introducă zilnic în organism o cantitate de vegetale, care să-i asigure un optim de  > 5.000 unităţi ORAC / zi, însă în lipsa unor factori pro-oxidanţi semnificativi.

 

În situaţii speciale (boli degenerative, boli acute, cancer, limfoame, leucemii, SIDA), se recomanda asigurarea a >30.000-50.000 unităţi ORAC / zi (sau chiar mult mai mult)

 

Scala ORAC (unităţi / 100 g produs) a celor 50 cele mai sănătoase alimente, de care trebuie să ţină cont în stabilirea regimului alimentar orice pacient cu o proliferare malignă este următoarea:

 

314.446 pudra de cuisoare
312.400 taratele neprelucrate de sumac
267.536 pudra de scortisoara
240.000 taratele de sorg bogate in tanin
200.129 pudra de oregano uscat

159.277 pudra de curcuma


102.700 boabele de acai liofilizate
100.800 taratele negre de sorg
91.500 pudra de roscove (carob, ceratonia)
86.800 sumacul brut

80.933 cacaoa pudra uscata si neindulcita
76.800 semintele de chimen
75.000 pudra concentrata de boabe de maqui
74.349 patrunjelul uscat
71.000 taratele de sorg rosu

70.000 ciresele Acerola
67.553 busuiocul uscat
48.504 pudra de curry
45.400 sorgul brut bogat in tanin
40.200 pudra de ciocolata olandeza

40.000 sucul de boabe de maqui
32.004 salvia proaspata
29.257 semintele de mustar galben
28.811 ghimbirul pudra
27.618 piperul negru boabe

27.426 cimbrul in stare proaspata
27.297 maghiranul in stare proaspata
25.300 fructul de lyci (sau lechee)
25.300 fructul de goji


24.700 polenul granule

24.287 taratele de orez crude
23.636 pudra de chili
21.900 boabele de sorg negru
20.823 bomboanele de ciocolata neagra
19.600 cojile semintelor de in

18.053 bomboanele de ciocolata amaruie
17.940 nucile pecan
17.919 boiaua de ardei
16.062 boabele de chokeberry crude
15.542 frunzele proaspete de tarhon

14.840 radacina de ghimbir proaspata
14.697 boabele de soc crude
14.000 boabele de sorg rosu
13.978 frunzele proaspete de menta
13.970 boabele proaspete de oregano

13.541 nucile englezesti (walnuts)
9.645 alunele de padure sau alunele turcesti
9.584 coacazele rosii crude
9.465 boabele proaspete de cimbru
9.416 infuzia de anghinare

 

Scala ORAC concluzii:

 

–          NU există în cadrul ei nici un aliment de origine animală  Este prima remarcă şi poate cea mai importantă! (Sursa: Dr. Calin Marginean)

–          Condimentele sunt pe primele locuri în listă, ocupând chiar şi primul şi al treilea loc de pe podium ;

–          Există alimente care furnizează un nivel anti-oxidant ENORM, chiar dacă sunt consumate în cantităţi infime (cuişoarele, scorţişoara…), iar altele au un palid nivel anti-oxidant, chiar dacă le-am consuma în cantităţi semnificative (pepenele verde şi galben, castraveţii) ;

–          Cuişoarele şi scorţişoara sunt extrem de accesibile practic pretutindeni. Dar din păcate, prea mulţi dintre noi aleg să le utilizeze extrem de rar sau doar prin prăjituri. Pudra de roşcove – de care mare parte din populaţie nici nu a auzit că există sau de polenul granule este utilizat eventual de apicultori şi familiile acestora.

Astfel :

a)      pudra de cuişoare= 3.144 unităţi ORAC / gram;

b)      pudra de scorţişoară= 2.675 unităţi ORAC / gram ;

c)       pudra de roşcove (carob, ceratonia) are şi aceasta un nivel anti-oxidant de 915 unităţi ORAC / gram. Dacă cacaoa este strict contraindicată la o persoană cu cancer, pudra de roşcove este mai mult decât indicată ;

d)      polenul granule: 247 unităţi ORAC / gram ;

–       Chiar dacă au un nivel anti-oxidant mai mare sau mai mic, numai acest fapt NU califică anumite alimente ca să le consumăm. Exemple: cacaoa, boabele de leguminoase crude, vinul, oţetul şi chiar şi uleiurile esenţiale ( sursa Revista Naturista);

–          NU e greu deloc să NU facem cancer!

Citeste si: 

INTRA LIFESTYLES – O viata echilibrata este o viata simpla!

Este TURMERICUL superior medicamentelor?

 

Share this post


  preloader