Simptome CANCER – diagnostic precoce, timp castigat

Simptome CANCER

Simptome CANCER – diagnostic precoce, timp castigat

Priveste-te!

 

Boala nu e intamplatoare, omul care se observa pe sine are sanse sa descopere boala si sa ii afle cauza.

In multe cazuri, tot omul care s-a observat pe sine, intarzaie sa se consulte cu un medic fie din neglijenta, fie din pudoare, fie chiar din teama de a nu i se pune diagnosticul de cancer.

Ziua Mondiala contra Cancerului este marcata pe 4 februarie pentru a creste gradul de constientizare a cancerului și pentru a incuraja prevenirea, detectarea și tratamentul. Descoperit la vreme, cancerul poate deveni o boala vindecabila.

 

Cancer – o boala a lumii moderne

 

Desi cunoscut de cand lumea, cancerul a devenit boala secolului XX. Din cele cinci mari cauze de deces, cancerul detine locul al doilea, fiind depasit doar de bolile aparatului circulator.

Cancerul este boala care prospera in Occident mai mult decat in orice alta parte a lumii. Cresterea numarului de imbolnaviri prin cancer este o rezultata a schimbarii structurii populatiei, a multiplicarii unor factori nocivi, a gandirii conflictuale a omului modern.

Si cum in orice vindecare procesul trebuie sa porneasca din interior, tot omul este raspunzator de evitarea cauzelor de imbolnavire.

De cele mai multe ori, cancerul nu apare “din senin”, ci pe un fond tulbure, dupa o perioada indelungata de actiune a unor factori iritativi (1-30 ani).

Dupa datele statistice, cele mai frecvente localizari sunt la: organele genitale, tubul digestiv (in special gastric), san, pulmonar si piele.

O atitudine nepasatoare fata de micile tulburari cronice sunt erori care favorizeaza evolutia bolii canceroase.

 

Simptome cancer ce ar trebui sa ne retina atentia

 

  1. Umflaturi in orice parte a corpului;
  2. Rani care nu se vindeca, tratate cu intreruperi si fara succes;
  3. Negi, alunite, cicatrice (mai ales cele dupa arsuri), in special cand acestea isi schimba culoarea, se maresc, se umfla, sangereaza usor, produc mancarimi sau chiar devin dureroase;
  4. Pete albicoase vechi, ingrosate sau sangerande, localizate pe limba, buze sau gingii;
  5. Sangerari repetate din nas sau gura, varsaturi cu sange, scaune cu sange, urinare cu sange. In cazul femeilor, ca semne alarmante trebuie considerate scurgerile rosiatice sau pierderile de sange in afara menstruatiilor;
  6. Greutatea la inghitit, digestie grea si dureroasa, constipatie prelungita, indigestii repetate si de lunga durata, scaune de culoarea neagra, lipsa poftei de mancare;
  7. Raguseala sau tuse uscata, de lunga durata, asupra careia medicamentele nu au efect;
  8. Dureri de cap, insotite de varsaturi (fara greata care apar dimineata pe nemancate), slabirea vederii si auzului, daca aceste dureri sunt vechi si nu dispar dupa tratamentele obisnuite;
  9. Oboseala si slabiciune fara cauze cunoscute, scaderea puterii de munca, pierderea in greutate, toate aparute brusc si fara motiv aparent;
  10. Culoarea galbena deschisa a fetei, anemie.

 

Aceste semne nu apar numai in cazul bolii canceroase si nu traduc cu certitudine existenta unor tumori maligne. Ele se pot intalni in numeroase alte boli. Aparitia lor poate fi prilejul unor temeri nejustificate, dar este mai bine sa luam masuri impotriva raului, chiar daca el nu se cheama cancer.

Se poate considera ca o leziune are un caracter alarmant daca a intrat intr-o faza cronica de mai bine de 6 luni, fara vreun semn de vindecare, boala rezistand la tratament.

Testele standard precum mamografiile, testele CT, CAT, radiografiile si screeningul sunt esentiale pentru detectarea cancerului.

 

Stadii in evolutia bolii canceroase 

 

Cele 5 stadii in evolutia bolii canceroase reprezinta un ghid pentru aprecierea gravitatii, pentru indicatia mijloacelor posibile de tratament si pentru estimarea eficacitatii acestora.

Stadiul clinic 0 (zero) – este reprezentat de existenta tesutului malign microscopic. Poate fi depistat cu ajutorul controalelor periodice pentru leziuni.

Stadiul clinic I, in care tumoarea este limitata la organul de origine. Are dimensiunile intre 3 mm si 3 cm.

Stadiul clinic II, reprezentat fie de tumori de dimensiuni mai mari de 3 cm, fie de tumori care depasesc organul de origine.

Stadiul clinic III in care tumoarea este masiva. Poate invada intreaga regiune si exista adesea metastaze in ganglionii imfatici aflati la distanta.

Stadiul clinic IV, este un stadiu de generalizare. Durerea este un simptom tardiv, cand boala este cronicizata.

Cele mai bune rezultate se obtin fireste in stadiile timpurii, adica in stadiile clinice 0 si I, eficacitatea tratamentului scazand rapid o data cu trecerea in stadii mai avansate.

 

Schimba-te si boala va involua!

 

Ca sa te schimbi, va trebui sa lupti impotriva rutinei tale. Gandeste pozitiv, realitatea te va ajunge din urma!

Regimul alimentar, un factor important, nu trebuie sa depaseasca limitele cumpatarii. Bolile pot fi prevenite prin folosirea corecta a alimentelor adecvate.

Renuntarea la obiceiurile alimentare nesanatoase, la alimentele de tip fast-food, la preparatele bogate in grasimi, la consumul excesiv de cafea si alcool si trecerea la alimentatia corecta, adica la ceea ce natura ne ofera cu generozitate: fructe si legume proaspete, sucuri naturale, lactate si alimente preparate termic intr-un timp cat mai scurt, astfel incat produsul final sa nu piarda din proprietatile benefice (vitamine si saruri minerale) sunt calea catre o viata sanatoasa.

Omul modern nu constientizeaza ca principala cauza a starii sale este neglijenta de a se proteja prin masuri preventive. O astfel de atitudine nu poate duce niciodata la sanatate si longevitate.

 

Graviola suc – un ajutor in lupta cu cancerul

 

Graviola previne si are o actiune citostatica naturala selectiva (ataca doar celulele canceroase). Bocheaza productia de ATP (adenozin-trifosfat) a celulelor tumorale, astfel incat se reduce voltajul celulei si in final apare apoptoza (moartea acestor celule).  Mai simplu spus, aceste celule atipice sunt deconectate de la sursa de energie, nu se mai pot hrani si nu mai au cum sa supravietuiasca.

Acetogeninele din graviola au o putere de 10.000 ori mai mare decat Adriamycin, un medicament chimioterapeutic. Acetogeninele din graviola au avut efecte citotoxice excelente, rezultand distrugerea completa a cancerului. Si medicii romani au acceptat meritele acestui suc de graviola  care a salvat mii de oameni de la cancer.

Ovidiu Bojor este un renumit farmacist si fondator al Fitoterapiei moderne in Romania, detine titlul de Senior Honoris Causa, brevet acordat de catre Forumul Presedintilor Patronatelor din Romania si Diploma de Merit Academic, acordata de presedintele Academiei Romane.

Tratament pentru cancer graviola pret graviola citostatic natural

Ovidiu Bojor recomanda GRAVIOLA ca tratament pentru cancer

Viata este prea nepretuita sa depinzi de ea si prea scumpa sa o pierzi!

Simptome CANCER, Simptome CANCER, Simptome CANCER, Simptome CANCER, Simptome CANCER, Simptome CANCER

Citeste si:

GRAVIOLA suc – un ajutor in lupta cu cancerul

GRAVIOLA sustinuta in medicina romaneasca. Iata ce beneficii aduce sanatatii

Un mesaj nou de la un om salvat de cancer cu ajutorul sucului de GRAVIOLA

Share this post


  preloader